Historien om Mal Proff Coatings

Siden oppstarten i 1985, har Mal Proff Coatings vokst seg til å bli Norges ledende salgskanal av overflateprodukter til industrien.

Det hele startet i kystbyen Harstad hvor alt lå til rette for et stort og godt miljø for verft. Det var grossisten Bakkeli, som i hovedsak solgte husmaling til butikker, som var datidens eier av det som etter hvert skulle utvikle seg til å bli Mal Proff Coatings. I 1997 ble Bakkeli kjøpt opp av Farvemiljø Nord-Bodø, som igjen ble kjøpt opp av Malermestrenes Andelslag i 1998. Og det var slik industrien kom inn i dagens system.

I dag har Mal Proff Coatings flere enn 60 utsalgssteder fordelt i Norge, med et  sammensatt team med en solid teknisk fagkompetanse.  Maritim og protective  Mal Proff Coatings er i hovedsak delt opp i to kjerneområder: én maritim og én protective del. Det maritime markedet dreiser seg først og fremst om verft og vedlikehold av båter, med Jotun som hovedleverandør. I de senere år har det maritime området fått mer og mer fokus hos Mal Proff Coatings, hvor særlig fisk og fiskeoppdrett har blitt et satsingsområde.

   

 Den protective siden er stort sett landbasert og tar for seg alt innen stål og metall som skal males, som kraftverk, bruer og containere.  - Vi leverer ikke bare malingssystemer, men også kompositt til de samme kundegruppene. Da i hovedsak kompositt og glassfiber. I tillegg ønsker vi å levere alt av produkter som befinner seg på en båt, som vegg og gulvmateriale, og da spesielt IMO-godkjente gulv hvor vi jobber mot diverse firma innen design av båter.

Vi kan også levere brannhemmende maling som avsluttes med et toppstrøk av våre malinger, forteller Arne Kartfjord, leder av Mal Proff Coatings.  Satser bredt På kunde- og oppdragslisten står blant annet Kystvakten og Redningsselskapet, samt en rekke ulike verft, marinaer, frakte- og offshorefartøy. Også stålentreprenører, firmaer innen bygg- og anlegg, transport og mekaniske verksted er viktige kunder. Ved to anledninger har Mal Proff Coatings vært i Murmansk i Russland i regi avInnovasjon Norge. I samarbeid med andre norske produsenter promoteres Mal Proff mot russiske redere, for å få de til å bruke Mal Proff Coatings når de besøker norske verft. Dette er ifølge Kartfjord en spennende kundemasse, som de vil fortsette å henvende seg mot i årene som kommer.

Logg innFavoritter
Bli kunde
KampanjeButikkerAktueltKompetanse