Hand-Masker™ maskeringsfilm for profesjonelle malere

En rask, enkel og økonomisk måte å dekke til eller maskere er nøkkelen til en vellykket malejobb. Bli kjent med det smarte produktet 3M Hand-Masker som nå er tilgjengelig hos Mal Proff.

Med ekstra fokus på maskering før start unngår du tidkrevende etterarbeid. Bedre forarbeid betyr ikke nødvendigvis ekstra arbeidstidskostnader. Med den lette Hand-Masker™ M3000 dispenseren kan du selv velge ønsket dimensjon på maskeringsfilmen og den maskeringstapen som passer best til underlaget du skal jobbe på.

3M Hand-Masker gjør det enkelt å maskere små og store flater med maskeringsfilm. AMF maskeringsfilm er brettet sammen på rullen, slik at en film på 2,5 m bredde kun er 30 cm bred i dispenseren. Startsettet med 3M Hand-Masker inkluderer M3000 dispenser, FB12-SC knivblad, 1 rull AMF72-maskeringsfolie, 1 rull 2090 maskeringstape 36 mmX54,8 m og 1 stigekrok.

Etter påføring brettes maskeringsfilmen enkelt ut til full bredde. AMF maskeringsfilmen er spesielt utviklet for å holde på støv og malingsøl, slik at du som profesjonell maler kan få et perfekt resultat.

Den er statisk og ”kleber” seg til underlaget. Slik unngår man flagrende makeringsfilm ved sprøytemaling, samtidig som den trekker til seg støv fra luften. Maskeringsfilmen er meget tynn, og man unngår store avfallsmengder.

3M_handmasker_hvordan_bruke.jpg

Les også: Mal Proff og IBG inngår samarbeid om Wolff maskiner og verktøy

Jeff Malmer er Advanced Application Engineering Specialist for 3M. Han har 40 års erfaring med utvikling av maskeringsprodukter og holder regelmessig produktopplæring for 3M-kunder, sluttbrukere og selgere i riktig bruk av de mange maskeringsproduktene selskapet produserer.

– Forberedelse er nøkkelen til suksess i enhver malingsjobb, og maskering er en stor del av det. Å bruke 3M Hand-Masker M3000 Dispenser, eller et lignende maskeringsverktøy, kan gjøre at en flermannsjobb kan utføres av en enkeltperson hvis vedkommende vet hvordan den skal brukes riktig. Vår 3M-dispenser påfører 3M profesjonell maskeringstape på plast eller papir i en enkel operasjon og kan hjelpe deg med å gjøre maskeringsarbeidet opptil fire ganger raskere, forteller Malmer fra 3M.

Jeff_malmer_3M_2.jpg

Les Jeff Malmer sine eksperttips til alle som bruker verktøyet for første gang:

Bli komfortabel med monteringen. Å lære å sette sammen verktøyet er et viktig første skritt for å hjelpe alle til å føle seg komfortable med å bruke det. Det er en relativt enkel tre-trinns prosess. Start med å sette skjærebladet inn i håndstykket. Du vil legge merke til at det er fire alternativer for tape bredde og et hull for hver enkelt. Sett bladet inn i riktig spor tilpasset tape bredden din. Sørg for at du hører et klikk, slik at du vet at det er låst på plass. Deretter skyver du filmrullen på og fester stabiliseringsstangen ved å ganske enkelt skyve den ned til den kobles til rullen. Det tredje trinnet innebærer å plassere tapen i holderen og feste den på verktøyet. På dette tidspunktet kan du enkelt trekke ut tapen og feste den til filmen. De første minuttene av denne videoen demonstrerer monteringsprosessen.

Når verktøyet er riktig montert, vil det være lurt å demontere det og gjenta prosessen med å sette det sammen flere ganger til man er komfortabel med prosessen. Det er også viktig å merke seg at verktøyet er tilpasset høyrehendte personer, så en venstrehendt må tilpasse seg og bruke litt mer tid på å bli komfortabel med verktøyet.

Øv på å rive av tapen: Når du har satt sammen enheten, øv deg på å rive av tapen og filmen – men ikke gjør det på en faktisk veggflate ennå. Først trener du bare på å rive fra deg med verktøyet i hånden. Den viktigste tingen å huske med å rive er at når du først begynner, må du forplikte deg og trekke hele veien gjennom materialet og tapen. Stopp aldri halvveis, ellers risikerer du å skade rullen.

Øv på et vindu eller vegg: Når du går over toppen av vinduet, vil du flytte fra venstre mot høyre, og skyve ned tapen med venstre hånd mens du går. De siste 30-40 cm tar du tak i tapen og filmen med venstre hånd og roter deretter maskeringen ut 90° mot deg slik at du ikke skjærer inn i veggen eller vinduet. Dette lar deg også bruke plassen bak filmen og tapen ved siden av veggen for å rotere verktøyet slik at du kan rive gjennom både tape og film.

De fleste strekker vanligvis høyre hånd helt ut når de beveger seg fra venstre mot høyre. For å ha mer kontroll, vil du holde høyre albue i 45° vinkel og deretter la albuen og hånden rulle – i én bevegelse – vekk fra deg. Dette vil bidra til å sikre deg et jevnt snitt gjennom tapen og filmen. Igjen, det krever øvelse.

Øv med forskjellige filmer: Vår 3M Hand-Masker M3000 Dispenser fungerer med forskjellige maskeringsfilmer, plast og papirbredder. Noen ruller strekker seg ut til 250 cm i lengde for å dekke eksempelvis en terrassedør, men leveres på 22 – 30 cm brede ruller tilpasset maskeringsverktøyet. Etter at du har utført kuttet, kan du trekke ned filmen til full lengde.

Det er også en god idé å ha mer enn et verktøy tilgjengelig. Hvis du allerede har flere satt opp i verktøykassen med forskjellige film- og tapebredder, trenger du ikke å bytte ut materialer mer enn nødvendig på en dag. Ved starten av arbeidsdagen din, finn ut hva du har behov for og sett dem sammen før arbeidet starter. 

Et siste tips: Å bruke Hand-Masker er tidsbesparende! Det forhindrer at teamet ditt trenger én maler for å holde plast eller poly på plass mens en annen teiper rundt kantene. Med et maskeringsverktøy kan én person maskere et stort vindu eller vegg på få minutter mens en annen fokuserer på trim eller annen forberedelse. Bergen litt ekstra tid til å bli komfortabel med Hand-Masker. Det vil spare deg for mye tid i fremtiden og gjøre deg mer effektiv!

Les om flere spennende produktnyheter og annet aktuelt i siste utgave av Proffmagasinet og på malproff.no.