Sterk alene - enda sterkere sammen

Malermester Jan Haugen AS og Malermester Arvid Bendixen AS har gått sammen om et stort og langvarig prosjekt. – For å få jobber på denne størrelsen, må vi stå sammen og vise at vi har kapasitet, sier Trond Tørdal.

Tekst:Delbæk tekstbyrå

Den omfattende rehabiliteringen av Nordlandssykehuset Bodø er i full gang. For de to veletablerte malermesterfirmaene startet arbeidet med maling- og gulvbelegg i fjor vårTotalt sett er oppdraget på 30 millioner kroner, med mer eller mindre kontinuerlig arbeid frem til ferdigstillelse i 2020.   

- Å få et så stort oppdrag innebærer at vi er sikret en solid jobb «bunnen» over en treårsperiode. Det betyr selvsagt mye, sier malermester Olav Haugen fra Malermester Jan Haugen AS. Det var Olav Haugen som først tok kontakt med Trond Tørdal med forespørsel om et samarbeid.   

 

- Historisk sett har vi vært de to ledende malermesterfirmaene i Bodø,  av hensyn til lokal tilhørighet og god kjennskap til hverandre, ble det naturlig for oss å inngå et samarbeid om dette prosjektet. Det er ingen tilfeldigheter her, sier Haugen.  

 

 

Viktig å vise muskler 

De to malermestrene er fullt klar over konkurransen i markedet, og nettopp derfor blir det også ekstra viktig å stå sammen ved behov 

Det er ikke ofte det dukker opp sjanser som dette, så hvis vi i det hele tatt skal bli tatt opp til vurdering for denne type jobber, så må vi inngå allianser. Det er viktig å vise oppdragsgiver og markedet at vi har nok håndverkere til å takle et så stort prosjekt over så lang tid. Til tross for at vi også er sterke konkurrenter, klarer vi oss ikke alltid alene, sier Tørdal 

Vi vant i sterk konkurranse, hvor både pris, kapasitet og samarbeid ble vurdert. Selv synes vi selvsagt det er veldig fint at det ble to firmaer med lokal forankring som til slutt fikk jobben, sier Haugen fornøyd Men det er ikke første gang de to veletablerte firmaene samarbeider.  

Da sykehuset i sin tid ble bygd, var det min far, Jan Haugen, og Arvid Bendixen, som jobbet sammen. Og nå gjentar historien seg, sier Haugen.  

 

Rammesak:  

Fakta Malermester Arvid Bendixen AS 

  • Bodøs største og eldste bedrift innen sitt fagfelt.  

  • Har siden 1949 levert maler- og byggtapetsertjenester i Bodø og omegn.  

  • Utfører alt av innvendig og utvendig malearbeid, tapetsering, dekorative teknikker, gulvbelegg, parkett og laminatgulv, flisleggingvåtromsarbeide samt pumpesparkling av gulv og industrigulv.  

Kilde: bendixen-as.no 

Rammesak:  

Fakta Malermester Jan Haugen AS 

  • Etablert i 1953 som et personlig selskap av Jan Haugen. Ble i 1974 omdannet til aksjeselskap sammen med egen detaljhandel.  

  • I 1996 ble så detaljhandelen skilt ut, og siden da har Malermester Jan Haugen AS vært en rendyrket håndverksbedrift.  

  • Bedriftens geografiske arbeidsområde er primært Bodø by. Oppdragene består av inn- og utvendig maleoppdrag, flislegging, tapetsering, gulvsparkling, parkettlegging og gulvbeleggarbeider på små og store prosjekter, både til næringsdrivende, offentlige institusjoner og private. 

 Kilde: janhaugen.no 

Logg innFavoritter
Bli kunde
KampanjeButikkerAktueltKompetanse