Ny forkvinne i Telemarkslauget

For første gang i historien er det en kvinne som skal lede Telemark Malermesterlaug. I mars takket Janne Staahlen (40) ja til å overta vervet etter Øystein Tufte.

Telemark Malermesterlaug er en interesseorganisasjon for malermestere i Telemark. Lauget arbeider med rekruttering og opplæring til malerfaget, med en visjon om å fremme seriøsitet, godt håndverk og yrkesstolthet til faget. Totalt har de 16 malermester fra 13 mesterbedrifter, og holder laugsmøter med informasjon fra ulike leverandører av maling og verktøy, samt NHO, MLF, Arbeidstilsynet med flere. Lauget holder seg oppdatert på gjeldende lover og forskrifter til enhver tid, og holder kurs som er aktuelle for alle i bransjen.

Janne Staahlen har jobbet som maler i 20 år. Hun er daglig leder og eier av firmaet Malermester Staahlen AS, som tredje generasjon maler i selskapet. Staahlen ble medlem av lauget i 2007, etter å ha tatt mesterbrevet. I skrivende stund har hun allerede noen måneders erfaring som forkvinne i lauget, en jobb hun har tatt fatt på med stor glede.

  

- Jeg valgte rett og slett å takke ja til vervet fordi jeg hadde veldig lyst. Jeg er stolt av å være malermester, jeg er stolt av de andre malermesterne og lauget, og ikke minst elsker jeg malerfaget, smiler Staahlen.

At hun er laugets første kvinnelige laugsleder, er ikke noe hun tenker spesielt mye over.

- Men fordi det alltid bare har vært menn, så er det jo litt gøy, sier hun.

Brenner for faget og ungdommen
Å rekruttere enda flere inn til malerbransjen, er blant Staahlens aller viktigste oppgaver. Særlig er hun opptatt av å ivareta ungdommene, som skal velge retning innen yrkes- og skolevalg.

- Jeg brenner for at ungdommen skal forstå hvilke muligheter faget vårt gir, som ikke bare er sparkling og maling, men så utrolig mye mer. Vi trenger gode håndverkere og da spesielt malersvenner som kan ta mesterbrevet, noe vi i lauget er villige til å bidra til økonomisk til medlemsbedriftene våre, sier Staahlen, som gjerne ønsker seg enda flere jenter inn i faget.

Godt samhold
Staahlen skryter av det gode miljøet innad i lauget og trekker spesielt frem det gode samarbeidet.

- Det er veldig viktig for oss alle å bevare det gode samholdet med sosiale sammenkomster av forskjellig slag. Å holde aktuelle kurs for medlemmene våre er også prioritert.

- Men å ha kontroll på alle mannfolka, det kan være en utfordring! avslutter Staahlen og ler.

Forfatter: Susanne Delbæk

Logg innFavoritter
Bli kunde
KampanjeButikkerAktueltKompetanse