Satser på bærekraftige ansettelser

Mal Proff kan skryte av en sterk bedriftskultur og et inkluderende arbeidsmiljø. – Mangfold og inkludering er også bærekraft, sier Tanja Røtterud i Mal Proff.

– I Mal Proff jobber vi med bærekraft hver eneste dag, sier Tanja Røtterud, driftsdirektør Mal Proff.

– Det er lett å tenke på klimavennlige produkter og gode returordninger når ordet bærekraft nevnes, og det er så klart en stor del av det, også hos oss, men bærekraft handler også om menneskene som jobber i selskapet, sier Røtterud.

Hun viser til at FNs bærekraftmål åtte, som blant annet handler om et anstendig og inkluderende arbeidsliv for alle.

– De fleste ser den harde siden av Mal Proff, med produkter og maskiner, men vi har også en mykere side, og det er alle de fine menneskene som jobber her.

Les også: Antall Mal Proff-partnere øker stadig

CV med hull

– Her i Mal Proff ønsker vi alle velkomne, også de som ikke nødvendigvis har all formell utdanning på plass, eller som har hull i CV-en av ulike årsaker, sier Røtterud.

I stillingsannonser som Mal Proff publiserer står det alltid en tekst om at selskapet fremmer mangfold og en oppfordring til personer med ulik bakgrunn og erfaring om å søke. Vår arbeidsplass skal representere det samfunnet vi lever i.

– Det er viktig å la folk få prøve seg. Kanskje har de tidligere hatt rusproblemer, eller mangler arbeidserfaring, men vi tror at de aller fleste kan bidra med noe. Hvis vi ser at personen er interessant for en stilling hos oss, så er ikke hull i CV-en det som skal hindre en kandidat fra å få jobben, sier hun.

Praksisplasser til ungdom

Flere av Mal Proffs butikker har egne praksisplasser til ungdom eller personer som ønsker å komme seg inn i arbeidslivet.

– Mal Proff Brobekk tar for eksempel imot praksiskandidater i overflateteknikk fra Stovner videregående skole i Oslo. Ikke all ungdom har et sikkerhetsnett rundt seg eller resurssterke foreldre som kan hjelpe dem ut i arbeidslivet og da er dette et godt tilbud for å få en fot innenfor bransjen, forteller Røtterud.

Hun opplever at Mal Proff har et stort mangfold blant de ansatte, både med tanke på bakgrunn og kjønn.

– I Mal Proff har vi en god fordeling av kvinner og menn og dette bidrar til et godt arbeidsmiljø. Og så har vi en veldig lav turnover, og det begrunner jeg med det gode arbeidsmiljøet vårt. Vi trives sammen og gjør hverandre gode, sier hun.

Mal Proff-kulturen

Røtterud skryter av kulturen internt i Mal Proff. Og selv om butikkene er spredt over hele landet, klarer selskapet å skape et felles arbeidsmiljø.

– Folk er veldig hyggelige med hverandre og vi har en veldig god tone oss imellom. Og er det ikke det, så tar vi tak i det med én gang, forteller hun.

Mal Proff arrangerer egne butikk- sjefskoler der bedriftskultur og arbeidsmiljø alltid står på agendaen. – Butikksjefene får lære om ledelse, bedriftskultur og hvordan konflikter håndteres. Det kommer nyttig med og spres videre ut til alle ansatte etterpå. Vi er veldig gode på alle disse tingene, men er kanskje ikke så flinke til å skryte av det. Jeg tør påstå at vi er gode med folk, rett og slett, sier hun.

FNs Bærekraftsmål 8.:

Fremme varig, inkluderende og bærekraftig økonomisk vekst, full sysselsetting og anstendig arbeid for alle.

 

Visste du at?

– alle Mal Proffs butikker er Miljøfyrtårn-sertifisert? Mal Proffs nyeste butikker, Lierstranda og Lilleaker, venter på sertifisering for de har ikke vært i drift lenge nok enda. Les mer om miljøfyrtårnsertifisering på miljofyrtarn.no

Interessert i å jobbe i Mal Proff?

Sjekk ut utlyste stillinger på mestergruppen.no/ledige-stillinger eller på finn.no

 

 

Logg innFavoritter
Bli kunde
KampanjeButikkerAktueltKompetanse