Gulvsparkel

Mal Proff har et bredt sortiment på ulike typer avrettingsmasser som kan brukes til å rette opp og jevne ut betonggulv, skjøtesparkling eller på tre og plategulv. Vi vet at de ulike typene har sine unike egenskaper, finn det produktet som passer best til ditt prosjekt. Nå kan du også handle dette på nett, finn ditt produkt og trykk på kjøp.

Casco MX Dust Gulvsparkel

MX dust er en sementbasert flytsparkel. Spesielt beregnet for innstøping av varmekabel på gulv før legging av gulvbelegg og keramiske fliser. En støvredusert gulvsparkel til innen- og utendørs bruk. MX er velegnet til innendørs bruk som beton, avrettningslag i sement og hurtigsement, sponplater og keramiske fliser. Produktet brukes ofte i boligbygg, forretningsbygg, skoler, kontorlokaler og sykehus. 

- Beleggklar etter 24 timer

- Gangbar 3 timer

- Sjiktytelse 3-40 mm

Arbeidsmetode:

Hell MX i kaldt, rent vann og rør til en homogen
blanding (hurtigmikser anbefales).Hell deretter ut avrettingsmassen og fordel den med en tannsparkel. Det er enkelt å oppnå en jevn overflate. Det er vanligvis ikke nødvendig å fjerne høydemarkører eller jevne ut mer enn én gang.Ved tykke sjikttykkelser må en beskyttende kantlist RS 50 settes inn for å unngå kontakt med vertikale fastholdningspunkter.
Hvis det skal påføres et andre sjikt med avrettingsmasse, må det første laget med
avrettingsmasse grunnes med VD (1:1) eller VD FIX etter herding. Den største tillatte sjikttykkelsen må ikke overskrides ved tolags påføring. Det andre laget må ikke være tykkere
enn det første.Utfør forarbeid, for eksempel fylling av fuger og utjevning av fordypninger og ujevnheter, med bruk av den egnede reparasjonssparklen EF. Kontakt med metall, som vannrør, må unngås (rørgjennomføringer må f.eks. forsegles). Særlig galvaniserte stålrør har ikke tilstrekkelig korrosjonsbeskyttelse. Ikke bland mer masse enn du kan bruke opp i løpet av 35 minutter. 

 

 

Mapei Uniplan ECO TDR

er en støvredusert, selvutjevnende, miljøvennlig, fiberarmert og sementbasert sparkelmasse til avretting av betonggulv og tregulv, der det er behov for svært tidlig belegning. Produktet er støvredusert, og egner seg derfor veldig godt der det er krav om lav eksponering av støv under blanding. Sparkelmassen egner seg i miljøsertifiserte bygg, og gir mulighet for meget tidlig belegning med tett belegg. TDR er beregnet til avretting av betongunderlag og tregulv med tilstrekkelig stivhet. Bruksområdet er gulv i bolig, kontor, institusjon og lett industri der det er behov for tidlig belegning.Uniplan ECO TDR kan benyttes til innstøping av elektrisk gulvvarme eller vannbåren varme i tørre rom og våte rom. I våtrom skal det alltid påføres membran oppå sparkelmassen. Sparkelmassen er KUN beregnet for innvendig bruk. Uniplan ECO TDR tilfredsstiller kravene til EMICODE EC1R Plus - meget lave emisjoner av flyktige organiske forbindelser.

- Gode flyteegenskaper

- Gangbar 4- 5 timer

- Miljøvennelig

- Støvredusert 

Arbeidsmetode:

Uniplan Eco TDR kan benyttes på underlag av betong,lettbetong, hulldekker, flislagte flate, og øvrige underlag med en overflatefasthet på > 1,0 N/mm². Betongflater skal være renset for sementslam og andre urenheter, samt være fri for støv. Andre underlag rengjøres for alle materialer som kan redusere vedheft. 

Tørrstoffet bør ha romtemperatur vedblandingen (ca. +20°C). Temperaturen i ferdig
masse skal være > +10°C. Sparkelmassen blandes med automatisk blandepumpe,
spesialpumpe med blander eller drill og visp.Blandes til klumpfri masse. Normal blandetid
2-3 minutter. Vannforbruk pr. 20 kg sekk er 3,6 ltr. For mye vann vil redusere massens
fasthet, forårsake separasjon og gi mer ujevn og styggere overflate, samt økt fare for
separasjon og bom. Utlegging Massen fordeles utover gulvet umiddelbart
etter blanding. Kontroller riktig vannmengde jevnlig med flyteprøve. Umiddelbart etter
utlegging er det en fordel å gå lett over flatene med en tannsparkel for å oppnå best
mulig resultat. Det skal primes mellom hvert lag der det legges ut i flere lag.

 

Ardex K39

K39 er en sementbasert, selvutjevnende avrettingsmasse med lang bearbeidingstid. Den er egnet til avretting og oppretting av undergulv før legging av elastiske og tekstile gulvbelegg,
keramiske fliser samt parkett. K39 gir glatte og jevne belegningsklare overflater,
som underlag for alle typer gulvbelegg og er meget velegnet før legging av PVC- og PVCdesignbelegg. Fremragende flytegenskaper med lang bearbeidingstid, som eliminerer overganger mellom blandinger. Denne typen avrettningsmasse er kun til bruk innendørs.


- God fyllevne

- Kan slipes

- Velegnet til pumping

- Sprekker ikke

Arbeidsmetode: 

Hell rent, kaldt vann i en ren beholder og tilsett pulveret under kraftig omrøring til det oppnås
en smidig, lettflytende masse uten klumper. 25 kg ARDEX K 39 blandes med ca. 6,25 liter
vann. Kan bearbeides i ca. 40 minutter ved +18 °C til +20 °C. Lavere temperaturer forlenger og
høyere temperaturer forkorter bearbeidingstiden. ARDEX K 39 er lett å påføre og flyter så godt
sammen at ettersparkling eller sliping som regel ikke er nødvendig. Ved oppretting av større arealer kan massen påføres og fordeles med en avstandssparkel og
glattes med en glattsparkel. På tette underlag skal massen påføres i minimum 2 mm lagtykkelse. På hard støpeasfalt kan ARDEX K 39 legges i lagtykkelser opp til 5 mm.
PUMPING ARDEX K 39 kan pumpes med kontinuerlig arbeidende blandepumper, som transporterer ca. 20 til 40 liter masse pr. minutt. Blir pumpen stående stille mer enn ca. 30
minutter skal maskin og slanger rengjøres.

Logg innFavoritter
Bli kunde
KampanjeButikkerAktueltKompetanse