Innovasjon fra Dalapro

Dalapro er ledende innen ferdigblandet sparkel i Europa og de neste årene kommer de med flere nye og innovative produkter, deriblant Dalapro Edge som nylig ble lansert.

– Vi har hatt en fantastisk utvikling hos Mal Proff og salget øker stadig, sier Ragnar Kåre Nilsen. Han er key account manager i Saint-Gobain Sweden AB som står bak merket Dalapro. 

– Mal Proff er blant våre største kunder i Skandinavia. Vi har 10-12 varelinjer i standarsortimentet, men alt kan selvfølgelig bestilles, sier Nilsen, og legger til at Dalapro også er en stor leverandør av AquaBead og sparkelverktøy.

– Aquabead går det mye av, bare hos Mal Proff har vi solgt mangfoldige tusen kilometer, forteller han. 

Les også: Det tok fem år fra idé til ferdig produkt da Jotuns nye JOTAPROFF Prima Air 05 ble utviklet

Erfaring fra bransjen

Nilsen er selv malemester og har tidligere jobbet 20 år i Jotun, det gjør at han vet hvor viktig det er at produkter bidrar til å gjøre arbeidshverdagen effektiv. 

– Det er en fordel å kjenne bransjen fra innsiden og veldig gøy å være med på utviklingen. For maleren er det viktig at sparkelen limer godt nok, slik at du unngår kantslepp og må begynne på nytt. At sparkel har kort tørketid, har også mye å si. Vårt nye produkt Dalapro Edge reduserer tørketiden på førstegangssparkel med 20% og det betyr at maleren kan sparkel to ganger på én dag, sier Nilsen. 

Saint-Bobain Sweden produserer sparkel for flere malingsprodusenter i Europa, men Dalapro er deres egen merkevare. 

– Jeg kaller det gjerne den siste versjonen av fremtidens sparkel. Vi er innovatører på området og ligger i førersetet, sier Nilsen. 

dalapro-edge-maler.jpg

Dalapro Edge

Nylig lanserte Dalapro sparkelen Dalapro Edge, et nytt og høytflytende skjøteprodukt med en oppskrift som gjør sparkling av gipsskjøter og hjørnelister enklere og mer effektivt. Flere nyheter er ventet fremover. 

– I løpet av de nærmeste årene skal vi lansere nye produkter og forbedre eksisterende favoritter slik at vi har et helt oppdatert sortiment i 2025. Et sortiment med de verdifulle egenskapene som innovativ teknologi kan oppn¨, fortelle Nilsen, og utdyper at vi kan vente oss produkter som har høyere fyllingsgrad og lavere vekt, og som er lettarbeidende. 

Les også: Teknos satser på Mal Proff

Digitalt sparkelkurs

Dalapro tilbyr digitale sparkelkurs til alle håndverkere og hittil har mer enn tusen malere utført kurset. 

– Malere stiller sjelden opp på kveldskurs, derfor har vi laget en digital variant som de kan ta når det passer. Kurset er gjennomførbart på en halvtime og vi får mange gode tilbakemeldinger i etterkant, forteller Nilsen, som tror kurset gir noen aha-opplevelser for en del håndverkere. 

– Vi viser hvordan sparkelarbeidet kan effektiviseres, for eksempel ved å bruke rull i stedet for å håndsparkle. Da sparer du 30% av tiden. Og bruker du sprøyte eller bazooka sparer du opptil 50% av tiden. Vi ønsker at malerne skal jobbe mest mulig effektivt slik at de sparer helsen sin. Det er tungt arbeid så det er viktig at verktøy og teknikk bidrar til gode arbeidsforhold, sier Nilsen. 

dalapro-edge-2023.png

Dette er Dalapro Edge

Ekstra høytfyllende håndsparkel med limende effekt. 

  • Overlegen fyllevne. 
  • Et lag mindre på skjøter og hjørnebeskyttere. 
  • 20% kortere tørketid enn tradisjonell sparkel. 
  • For gipsplater og betong. 
  • Godkjent for innlegging av papirremse. 
  • Svanemerket, M1 og EPD. 

Lyst til å ta sparkelkurs? Du finner det på dalapro.no/sparkeltips

Dalapro hos Mal Proff