Teknos satser på Mal Proff

Med egne blandemaskiner og kvalitetsmaling for alle flater vil Teknos hevde se i proffmarkedet.

– Vi er en stor leverandør av overflatebehandling til tre-og metallindustrien, men noe mindre kjent i dekorative malingssegmentet, forteller Tommy Nilsen, salgssjef i Teknos. 

Den finskeide familiebedriften ble etablert i 1948 og siden 1991 har produktene vært tilgjengelig i Norge. I dag er maling fra Teknos i salg til proffene gjennom Mal Proff og til forbruker gjennom Jernia. 

– Tradisjonelt fra starten i 1991 har vi fokusert på industrisegmentet i Norge. Men vi har i de siste fem årene også satset på det dekorative markedet, så nå tilbyr vi hele bredden, sier Nilsen. 

Les også: Satser på coating i Fredrikstad

Brannhemmende maling

Hos Mal Proff har Teknos valgt en miks av produkter med en rekke ulike egenskaper. Nilsen trekker frem Futura Aqua som han er stolt av å vise frem. 

– Dette er en maling som kan benyttes både inne og ute, og som kundene gir svært gode tilbakemeldinger på. Det er en skikkelig allroundmaling som kan brukes på dører, lister, kjøkken og andre flater som trenger slitesterk, varig og vakker finish. Den er værresisitent, med gode påføringsegenskaper og kort tørketid, noe som vi vet at proffene verdsetter, sier han. 

Teknos har nylig også lansert en brannhemmende maling som Nilsen omtaler som unik. 

– Brannhemmende maling har vi hatt ganske lenge, og vi har løsninger til både interiør og eksteriør. Nå har vi lansert en ny versjon som gjør jobben enda enklere for brukeren, forteller han. 

Den brannhemmende malingen gjør at du kan komme innenfor kravene for rømningsveier, uten å måtte rive og bygge opp med andre materialer. 

– Brannmalingen gir arkitekter frihet til å designe ting i tre, og det passer godt til det norske markedet. Mange av oss er jo glade i treverk, sier Nilsen. 

Teknos-blandemaskin-malproff.png

Egne blandemaskiner

De siste årene har Teknos utvidet med egne blandemaskiner som nå er tilgjengelig i Mal Proffs butikker i Tønsberg, Stavanger og på Brobekk i Oslo. Planen er å få en blandemaskin i flere av Mal Proffs butikker. 

– Vi ser at det blir mer og mer aktivitet på blandemaskinen og vi får mange gode tilbakemeldinger på malingen vår. At malerne er fornøyde er den beste reklamen vi kan få, sier Audun Schelander, distriktssjef i Teknos. 

Han jobber tett med Mal Proff og er mye ute hos kundene. Han arrangerer også demodager og er ofte på plass fra tidlig om morgenen for å slå av en prat med malerne. 

– Vi er en liten aktør i denne verdenen, målet vårt er å være en sterk nummer tre-leverandør, og det tror jeg vi får til, sier Schelander. 

Les også: Hand-Masker™ maskeringsfilm for profesjonelle malere

Historien bak Teknos: 

Historien startet i et hønsehus i Tuomarila i 1948. Akkurat som naturen beskytter og bevarer sine dyrebare ressurser, er det vårt mål å tilby smarte og bærekraftige overflatebehandlingsløsninger som beskytter og forlenger levetiden på de tingene som du vil bevare. 

Helt siden starten i et lite hønsehus i 1948, har vi strebet etter å finne de beste løsningene og den beste service i tett samarbeid med våre kunder. 

Med vår unike historie, erfaring og kultur som en familieeid virksomhet, samarbeider vi med entusiastiske fagfolk, partnere og kunder, og sammen kan vi få dine verdier til å holde lenger.

Les om flere spennende prosjekter i siste utgave av Proffmagasinet her.

Teknos hos Mal Proff