– LVT er det mest hurtigvoksende segmentet i Europa

Mal Proff satser på gulv og vinylgulv er i vinden som aldri før. LVT er det mest hurtigvoksende segmentet i Europa, sier Are Skjenald-Bernhardsen.

– Mal Proff har et godt omdømme når det gjelder gulv. Det er et viktig segment for oss som vi satser mye på fremover. Vi er allerede markedsledende på maling, så nå er gulv det neste, sier gulvansvarlig i Mal Proff Are Skjenald-Bernhardsen.

Mal Proff har fullsortiment på gulv og fører produkter fra en rekke anerkjente leverandører, slik som Tarkett, Gerflor, Forbo og Aspecta.

– Vi har alt fra vinyl og linoleum til tepper og teppefliser. Vi har også god tilgang til harde gulv, som parkett og laminat. Ikke alle er klar over det, forteller Skjenald-Bernhardsen.

LVT – luksus vinylstaver

Vinylgulv er populære mye på grunn av sin holdbarhet og det enkle vedlikeholdet. Og mens vi tidligere kun snakket om vinylbelegg eller linoleumsgulv på rull, har LVT, eller luksus-vinylstaver, tatt over en stor del av markedet.

– LVT er det mest hurtigvoksende gulvsegmentet i Europa nå, sier Skjenald-Bernhardsen.

LVT består av vinyl, et mønsterbilde, et slitesjikt og en polish overflate. Gulvet leveres som fliser eller staver, og kan fås med et bredt utvalg av overflatedesign. Det limes eller legges med klikksystem, og Mal Proff fører gulv av begge varianter fra flere leverandører.

– Det er veldig populære gulv, spesielt på store prosjekter som er ute etter sikre produkter som er resistente mot fukt og slitasje, slik som på hoteller, kjøpesenter og kontorlokaler, forteller han.

Les også: Nå kan du bestille vinylgulv i kapp og helrull på malproff.no

lvt_gulv_malproff_2.jpg

Godt forarbeid er nøkkelen til et fint gulv

LVT-gulv er enkle gulv å legge, så lenge du setter av tid til å gjøre det korrekt. Og når gulvet er montert og limet har herdet, så ligger gulvet der det ligger. Det krymper ikke og er enkelt å vedlikeholde.

Når LVT-gulvet skal legges anbefaler Skjenald-Bernhardsen å gjøre et grundig forarbeid, slik at du sikrer at undergulvet er rent, formstabilt, tørt og trykkfast.

– Et godt forarbeid er nøkkelen til et problemfritt gulv og miljøet gulvet legges i er avgjørende. Pass på at rommet og overflaten har rett temperatur, slik at limet og gulvet får en god herdeprosess. Ta hensyn til eventuell restfuktighet av betong, og sjekk at planhet i undergulv er i henhold til leverandørens anbefalinger. Disse elementære tingene må være i orden før gulvet legges, sier han.

Mal Proffs gulvekspert oppfordrer til å lese leverandørens leggeanvisning grundig, slik at du forsikrer deg om at du bruker et lim som passer til gulvet som skal legges.

– Planlegg hvilken retning gulvet skal legges i og beregn hvor mange striper du får plass til, før du setter i gang. Du må også valse gulvet når det er ferdig montert, slik at du sikrer at limet har fått vedheft. Så lenge du gjør dette riktig, ligger forholdene til rette for at LVT-gulvet fester seg til undergulvet, sier Skjenald-Bernhardsen.

Gulv med klikksystem

LVT leveres også med klikksystem, som er et gjør det selv-produkt rettet mot privatpersoner eller snekkere som enkelt skal legge et gulv selv. Disse gulvene legges på samme måte som de fleste typer parkett og laminat, og i motsetning til et limt LVT-gulv vil et klikkgulv bevege seg etter at det er lagt, og dette må det tas hensyn til når gulvet legges.

– Det er viktig å sikre at du legger gulvet med en liten avstand til vegg, og at det ikke monteres under kjøkken eller vedovn eller har et lengre strekk enn det gulvet tåler. Hvis ikke glipper det opp eller du risikerer at det oppstår kanting år gulvet utvider seg uten å ha noen steder å gå, sier Skjenald-Bernhardsen.

Han anbefaler å bruke tid på godt forarbeid her også, og å sikre at gulvet også ser fint ut når du legger de siste rekkene, ikke bare de første.

Les også: Mal Proff netthandel og butikk satser tungt på gulv fremover

lvt_gulv_malproff.jpg

Vinylgulv på rull

Mal Proff Selger også ordinære vinylgulv som leveres på rull, både homogene og heterogene belegg.

– Homogene belegg består av kun ett sjikt, mens heterogene normalt produseres med et vinylslitesjikt på toppen og skum nederst, og dermed muliggjør en bredere variasjon i utseende, forteller Skjenald-Bernhardsen.

– På våtrom er ofte homogene gulvbelegg sikrere og enklere gulv å installere for gulvleggeren. Et homogent gulv gir deg et større vinylområde å sveise på enn det heterogene, sier han, og legger til at dette utgjør lite forskjell på et rett gulv, men på et gulv med fall, vil det homogene gulvet forenkle leggeprosessen.

– Gulvet kan trykkes ned og inntil sluk, og i innvendige og utvendige hjørner. I tillegg er det enklere å reparere dersom det blir skadet, ettersom det homogene gulvet består av samme materiale tvers igjennom, sier han.

Mal Proff har flere leverandører på banevarer og de mest populære gulvene på lager, resten er bestillingsvare. De fleste leverandørene av vinylgulv leverer i dag flerfarget sveisetråd, slik tråden har samme farge som gulvet og ikke blir synlig.