Satser for fullt mot gulvsegmentet

La 500 kvadratmeter med splitter nytt gulv fra Gerflor under oppussingen av Mal Proff Brobekk.

Malerfirmaet Berge & Davidsen AS eies og drives av Petter Berge og Kenneth Davidsen. Nå satser de sterkt mot gulvsegmentet, og nylig la de drøyt 500 kvadratmeter med splitter nytt gulv fra Gerflor under oppussingen av Mal Proff Brobekk.

Malerfirmaet Berge & Davidsen AS har fulgt Mal Proff i en årrekke, helt fra tiden da Mal Proff lå i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka i Oslo og til Brobekk, der butikken ligger i dag. Da Mal Proff Brobekk skulle legge nytt gulv under oppussingen tidligere i år, var det Malerfirmaet Berge & Davidsen AS som gjorde jobben.

Berge & Davidsen AS .jpg

På bildet: Petter Berge i malerfirmaet Berge & Davidsen AS.

– Vi kjenner jo mange av de som er der og prøver å være så lojale mot Mal Proff som vi bare kan. Så lenge vi har vært i bransjen, er det Mal Proff vi har handlet hos, forteller Petter Berge.

Over en to ukers periode la de gulvet GTI Max Connect fra Gerflor på Brobekk, et særdeles slitesterkt gulv spesielt velegnet for butikkarealer, lager og næringsarealer. GTI Max har vært på markedet en liten stund, men er forholdsvis nytt i produktsortimentet hos Mal Proff.

– I tillegg til at gulvet tåler veldig mye, er det også et veldig mykt og behagelig gulv å gå på. GTI Max Connect er en mye bedre løsning enn det klassiske betonggulvet, forteller Petter Berge.

Med ønske om å skape trygge arbeidsplasser

Malerfirmaet Berge & Davidsen AS ble etablert i 2018, men til sammen har de to gründerne mer enn 25 års erfaring i faget. Selskapet holder til på Strømmen og har seilt i medvind helt siden oppstarten. Men suksessen har ikke kommet gratis. Petter Berge forteller at det var viljen til å skape noe helt eget som var drivkraften bak etableringen av selskapet.

– Det har blitt veldig mange lange arbeidsdager, men både Kenneth og jeg er opptatt av å skape trygge og gode arbeidsplasser fra bunnen av. Vi har et veldig godt arbeidsmiljø og samarbeid på jobb, og leverer jobber vi kan være stolte av og som vi kan fortelle ut i markedet at er gjort av oss, sier Petter, som nå bruker mest tid på de administrative oppgavene.

– Jeg er veldig glad i faget og håndverket, men det siste halvannet året har jeg jobbet mest på kontoret. Det blir en vel naturlig konsekvens etter hvert som man får enda mer å gjøre.

Les også: Malerentusiast Petter Vaaland brenner for malerfaget

I dag teller selskapet 11 faste ansatte med to lærlinger i sving. Nå i sommerhalvåret har de i tillegg med seg 8 ekstra innleide. Petter Berge forventer en årsomsetning på rundt 20 millioner kroner, som er 2,5 millioner kroner opp fra i fjor. Og til tross for en pågående pandemi, har oppdragsmengden bare fortsatt å øke.

– Vi har hatt full drift under hele pandemien, noe som har vært både utfordrende og morsomt på samme tid. Vi har lagt bak oss et veldig godt år, hvor ordretilgangen har vært økende. Litt logostikk har det jo vært, vi er mange som har småbarn og vi har hatt utbrudd på byggeplasser, karantener og venting på prøvesvar, men alt i alt har vi klart oss veldig bra, forteller Petter.

gulvsegment.jpg

På bildet: Montering av gulv under oppussing av Mal Proff på Brobekk i Oslo.

Satser på gulv etter økende etterspørsel

I tillegg til å utføre alt av tradisjonell innvending og utvendig malearbeid og tapet, satser Malerfirmaet Berge & Davidsen AS stort mot gulvsegmentet. I takt med økende etterspørsel etter gulvlegging, er dette et segment de har valgt å satse ytterligere på for å kunne møte etterspørselen i markedet. I november i fjor gikk de derfor sammen med Thomas Solheim med å starte Gulvpartner1 AS.

– Vi har hatt økende etterspørsel etter gulvbelegg en god stund, og forstod at vi trengtes en god samarbeidspartner her. Det er fint å kunne tilby kunden en totalpakke, og derfor valgte vi også å etablere Gulvpartner 1 AS sammen med Thomas.

Les også: Gjennom snart 150 år har Studsrud-slekta fostret malermestre

Både Malermester Berge & Davidsen og Gulvpartner 1 holder til på Strømmen utenfor Oslo. Petter mener det er mye enklere nå som de kan tilby og koordinere oppdrag fra under samme tak. De to selskapene har i hovedsak sitt nedslagsfelt i Oslo og Romerike, men har kunder helt ned til Sandefjord. Da Proffmagasinet snakker med Petter forteller han at de snart skal ta fatt på en høyblokk på Ensjø.

– Her får vi rett i underkant av 3000 kvadratmeter med utvendig maling. I tillegg har vi fire tomannsboliger i Lillestrøm og fire-fem eneboliger på Rælingen, så akkurat nå er det ekstra travelt!

Om malerfirmaet Berge & Davidsen AS:

  • Etablert av Petter Berge og Kenneth Davidsen i 2018
  • Utfører alt av innvendig og utvendig malearbeid samt tapetsering og gulvlegging
  • Holder til i Bråtebrua 1 på Strømmen
  • Forventet omsetning 2021 er 20 millioner kroner, drøyt 2,5 millioner kroner opp fra i fjor.

Du kan lese om flere spennende prosjekter og historier fra bransjen i Proffmagasinet.