Stor suksess med pigmentert lakk

Nyheten TreStjerner Gulvlakk Color brukes på alle gulvtyper og kan legges uten å benytte gulvsliper. – Denne lakken er en game changer, sier Dag Erik Nilssen i Scanox.

– Denne lakken har vi gledet oss til å lansere. En pigmentert lakk har vært et etterspurt produkt lenge, og helt siden jeg begynte i Scanox tilbake i 2007 har det vært jobbet med å utvikle et godt nok produkt, sier Dag Erik Nilssen, som er Key Account Manager i selskapet.

TreStjerner Gulvlakk Color ble lansert i mars 2023 og Nilssen kan allerede melde om stor interesse for den pigmenterte lakken.

– Det er utrolig gøy å få så god feedback fra kundene som vi har fått i forbindelse med lanseringen av TreStjerner Color. Dette er løsningen for alle gulnede gulv, noe vi vet det finnes veldig mange av der ute. Da vi presenterte lakken internt på kjedekontorene var det allerede der vært mange som ønsket å ta med seg et spann hjem. Lakken kan også benyttes på laminatgulv, så den er svært anvendelig, forteller Nilssen.

Vil nå ut til proffene

Scanox er markedsleder når det gjelder gulvbehandling til gjør det selv-markedet, og der har TreStjerner Color allerede blitt en stor favoritt. Nilssen håper nå at flere gulvleggere og malere får øynene opp for den nye lakken.

– Malerne maler mye gulv, men tradisjonelt blir lakkeringsjobber ofte satt bort til gulvslipere. Med dette produktet kan malerne få seg et nytt forretningsområde ved å gjøre jobben selv, sier han.

Høsten 2023 gjennomførte Scanox en digital demodag og Nilssen forteller om rekordstore visningstall blant Mal Proffs kunder.

– Dette vitner om en stor interesse og nysgjerrighet for produktet blant proffene, sier han.

utstyr-trestjerner.jpg

Gulvet blir jevnt pigmentert

Teknisk servicesjef i Scanox, Thor Ingar Røneid, var med på testingen av den pigmenterte lakken hos Scanox før den ble lansert. Han kan røpe at det har tatt tid å utvikle et godt produkt.

– I første omgang jobbet vi med å utvikle en vanntynnbar lakk for pigmentering, men det var først da vi gikk over til en oljebasert lakk at det løsnet. Nå har TreStjerner Color blitt en game changer i markedet, forteller han.

Den nye lakken har en lang nok åpentid til at den kan bearbeides, slik at gulvet blir jevnt pigmentert, uten overlappinger. Forarbeidet er enkelt, stort sett holder det at gulvet rengjøres og nedmattes, slik som mange er vant til med gulv som skal males. Har gulvet områder der det er slitt gjennom den eksisterende lakken, bør det forsegles med en klarlakk før Color påføres.

Billigere og mer miljøvennlig

TreStjerner Color kan blandes i mange farger i tillegg til en klar variant, og lakken fungerer like godt på laminat, som på parkett og tregulv. Trapper, møbler og annet interiør kan også få et nytt liv med denne lakken. Etter påføring får overflaten en beskyttende film, samt et UV-filter som hindrer gulning.

– Vi har tatt utgangspunkt i det vi vet er de mest populære gulvfargene, så vil det helt sikkert lanseres flere varianter etter hvert, sier Røneid.

Målet i 2024 er å gjøre den nye pigmenterte lakken synlig på proffmarkedet, blant annet ved å delta på Mal Proffs Road Show, samt på felles arrangementer i Mal Proff-butikkene.

– Vi er veldig stolte av dette produktet. Lakken kommer i 11 farger, noe som betyr at man nå enkelt kan endre farge på en gulnet parkett eller et laminatgulv man ikke er fornøyd med, og det uten å benytte slipemaskin. TreStjerner Gulvlakk Color blir dermed et billigere og enklere alternativ enn å slipe ned gulvet, eller å bytte det ut. Dette handler om å ta vare på det man har. Det er bærekraftig og mer miljøvennlig, sier Røneid.

Han legger til at lakken er enkel å jobbe med og kan legges på små og store gulv.

– Det er et trygt produkt som vi vet funker, og som vi håper vil senke terskelen for å rebehandle gulvene, også for den profesjonelle maleren.

pigment-malproff.jpg

Spesifikasjoner:

For optimalt resultat, anbefales det å påføre to tynne strøk i ønsket farge med TreStjerner Gulvlakk Color. Avslutt med 1-2 fyldige strøk klar lakk med ønsket glansgrad fra TreStjerner gulvlakk-serien.

  • Anbefalt forbruk tidligere behandlet gulv eller laminat: 20-30m2 pr liter
  • Anbefalt forbruk ubehandlet/nedslipt treverk: 10-15m2 pr liter
  • Overlakkbar: 24t
  • Brukstørr: ca. 10 timer (sterk belastning 2 uker.

Foto: Scanox