TakSitt- ta i et tak for taket

Maler du taket beskytter du taksteinen mot slitasje og gir det lengre levetid. Spar både penger, arbeidskraft og miljøet gjennom å vedlikeholde taket framfor å bytte det! TA TAK I ET NYTT FORRETNINGSOMRÅDE!

Vask med høytrykksspyler og rent vann. Med en god malersprøyte er grunning og maling gjort på en dag!

Med takmaling kan du enkelt gi takstein og metalltak så mye som ti år lengre levetid. Etter en grundig vask og to strøk med spesialmaling har taket fått en ny overflate som beskytter mot algevekst og frostsprenging. Mange blir overrasket over hvor mye det gjør for husets utseende.

 

Beregnet levetid for et tak med sementtakstein er rundt 25 år. Å bytte tak er dyrt, så ti år forlenget levetid representerer en betydelig besparing på vedlikeholdskostnadene. Det kreves ikke mye utstyr. Men en høytrykksplyer og fallsikringssele er man langt på vei.

_DSC2429.jpg

Vekslende vær tærer på taket

Milde vintre med temperaturer som veksler hyppig mellom pluss- og minusgrader er kritisk for takene våre, spesielt de med takstein. Fukt trenger inn i steinen i mildvær, og når temperaturen synker under null får vi frost og frostsprengning fordi vann og som fryser utvider seg. Thor Ingar Røneid (Teknisk Sjef i Scanox AS) mener han har løsningen på problemet. – Med TakSitt, vår akrylbaserte spesialmaling for tak, rehabiliterer vi takets overflate. Taksteinen får et beskyttende og vannavvisende lag som i stor grad hindrer at fukt trenger inn og fører til frostsprengning, forteller han. 

Alger og mose forsterker problemet

Røneid er også opptatt av algevekst og mose. – Biologisk mangfold er fint, men vi vil ikke ha det på takene våre. Alger trives når det blir fuktig, og med alger kommer mose som holder på fuktigheten. – Da har du det gående, men TakSitt motvirker disse mekanismene. Den metter taksteinens porøse overflate, slik at alger og mose får dårligere vekstvilkår. 

Grundig vask er viktig!

Det er enkelt å renovere taket med TakSitt, og resultatet blir best når grunnarbeidet gjøres ordentlig. Malingen danner et beskyttende lag, men grundig vasking er alfa og omega for sluttresultatet. Det må rengjøres grundig med høytrykkspyler og vann før TakSitt Grunning og TakSitt Spesialmaling påføres. Da kan du til gjengjeld få opp mot 10 års økt levetid på taket, et billig og effektivt alternativ til å legge nytt tak, sier Røneid.
TakSitt kan brukes på de fleste slags tak, betongtakstein, metall, takpapp og eternitt. Bør ikke brukes på tegl eller glasert tegl. Husk at du også kan male takrennene med TakSitt Grunning for Metall.

Tenk sikkerhet!

Bruk fallsikringssele og sko med myke såler. Vann, sopp og alger gjør taket glatt, så planlegg dine bevegelser. Les mer om produktet her

Rull eller sprøyte?

Man kan fint påføre grunning og maling med rull og pensel på langskaft. Men ved å bruke en god malersprøyte, med lang slange og gjerne varmeslange og dyseforlenger, kan man male utvendige tak svært effektivt og presist.

Logg inn
Bli kunde
KampanjeButikkerAktueltArrangementerDigital Demodag