Workhand malerhanske

Som profesjonell maler er hansker et evig irritasjonsmoment. Mange malere tar av og på seg hanskene utallige ganger i løpet av arbeidsdagen fordi de klør og blir klamme, eller for å gjøre finarbeidet.

Ofte må man velge mellom nødvendige egenskaper. Skal du ha en tett hanske som holder hendene rene og trygge fra løsemidler, eller en behagelig hanske som lar deg jobbe uhindret? Og finnes det egentlig kvalitetshansker som er produsert miljøvennlig?

Vi i Workhand ville ha en slutt på alle kompromissene. Det måtte jo være mulig å lage en hanske som både puster og gir full fleksibilitet, uten å skade kropp og miljø. Derfor utviklet vi Air Micro Paint. Og for å finne ut om den levde opp til forventingene, måtte den testes. Vi fant en testperson som stiller høyere krav til malerhansker enn de fleste: Graffitikunsteren KidOne.

Sitter som støpt

KidOne har drevet med graffiti siden 1984, ofte under kalde og tøffe værforhold. Hanskene han bruker må derfor beskytte godt uten å begrense den den kunstneriske fingerfølelsen.

– Jeg har prøvd det meste som er på markedet, forteller KidOne. – Alt fra tynne latex-hansker til tjukkere malehansker. De fleste er helt ubrukelige. Enten er de for tynne og blir kalde, eller så er de stive og har for lite fleksibilitet. Men Air Micro Paint fra Workhand er helt spesielle! De sitter som støpt, man har god kontaktfølelse med boksen samtidig som de holder på varmen uten å bli klamme. Dette var rett og slett en oppvekker for meg. Endelig noe som kan brukes!

Hudvennlige hansker

Air Micro Paint er en sømløs fôrhanske i nylon/Lycra-blanding. Håndflatene er dyppet i skumnitril, en syntetisk type gummi som beskytter og isolerer. Materialet er dessuten pustende og gir utmerket gripeevne.

Workhand bruker en vannbasert produksjonsmetode som er skånsom for miljø og mennesker. Dette gjør hanskene noe dyrere å produsere, men Workhand mener at det er det verdt. Hanskene inneholder ingen allergener og skiller ikke ut gasser eller andre skadelige stoffer under bruk. De har heller ikke noe plastbelegg på innsiden som skraper mot huden og kjennes ubehagelig.

  

Null miljøgifter

Workhands malehansker produseres helt uten den farlige miljøgiften dimetylformamid (DMF). DMF brukes til å feste PU-plastbelegget som gjør hanskene tette til hanskematerialet, og de fleste hvite malerhansker produseres med dette plastbelegget i dag. Stoffet er svært skadelig for både produksjonsarbeiderne og andre som eksponeres for stoffet i store mengder.

EU har iverksatt strenge krav til skylling av hansker produsert med DMF. Dette gjør imidlertid at man sløser tonnevis med vann i produksjonen, i tillegg til den alltid tilstedeværende utslippsfaren. Derfor har Workhand en nulltoleranse på DMF.

KidOne ble så imponert at han lot kollegaene prøve Air Micro Paint.

– De var veldig fornøyd med resultatet, så jeg tror disse slår an i miljøet. Jeg vil faktisk påstå at dette er graffitihanske nummer én.

  

Faktaboks: Workhand Air Micropaint

• Hvit malerhanske i skumnitril, en form for syntetisk gummi
• Pustende materiale
• DMF og PU-frie
• Egnede for alt arbeid på glatte overflater der man ikke skal sette merker: maling, listlegging, billakkering og mer.

Faktaboks: DMF (dimetylformamid)

• Brukes for å få PU-belegget i arbeidshansker til å trenge inn i tekstilet.
• DMF er en miljøgift som gir store skader ved utslipp.
• Hansker produsert med DMF må skylles med svært store mengder vann før de er trygge for nærkontakt med hud.
• De fleste hvite malehansker produseres fremdeles med DMF.

 

Nyhet