Renova Isotop – et unikt produkt i det norske markedet

Renova Isotop er Europas ledende sperrende vegg- og takmaling. Mal Proff er eneste forhandler i Norge, og stadig flere malermestere får øynene opp for den isolerende malingen. 

Sigmas Renova Isotop er ikke noe nytt. Faktisk har det vært det mest solgte sperrende produktet på det europeiske markedet de siste 15 årene. Mal Proff har et bredt utvalg fra Sigma i produktsortimentet, med Renova Isotop serien blant de mest solgte. Salgskonsulent i PPG, Stein Are Stavsøien, sier Renova Isotop er et unikt produkt.

– Vårt produkt har tre primære fordeler: Effektiviteten, brukervennligheten og at produktet fungerer. Produktene er akrylbasert, brukervennlige og er fine å sprøyte med. Primeren er også ypperlig som heftgrunn. 

Sigma Renova Isotop har to dekkende varianter i tillegg til primeren: Renova Isotop Matt 5 og Semimatt 10, som kan blandes og også stå som toppstrøk.

– Produktet kan overmales etter seks timer, som bidrar til at brukeren kan få malt to strøk på en dag, forteller Stavsøien.

Renova Isotop_3.jpg

Les mer: Ny satsning - Mal Proff Maskinservice

– Enkelt og effektivt

Malermester Kay Roger Steinvik fra Sverresborg Malerservice avdeling Trondheim, har akkurat fullført en større malerjobb for en kunde. Han begynte først å bruke Renova Isotop i fjor, men bruker det nå jevnlig på ulike prosjekter.

– På sensommeren i fjor skulle vi male et paneltak på en hytte, og det var vel første gang jeg testet Renova Isotop Primer og Isotop Semimatt. Første strøk med primer ble meget, meget bra, og det samme ble malingsstrøkene. Når jeg nå fikk et prosjekt hvor 600 kvadratmeter panel, både ny og gammel, skulle males, ønsket jeg å bruke samme produkt, forteller Steinvik.

– Både semimatten og matten har sperregrunning, som gjør at man ikke trenger to runder med primer. Det sparer man jo tid på, tilføyer han.

Renova Isotop_6.jpg

Les mer: Ege Carpets samler fire brands til ett

For tøffe skader

Renova Isotop egner seg også svært godt til mer omfattende utfordringer, som brann- og vannskader og nikotin. Overflaten bør da behandles med Renova Isotop Primer før den isoleres med Renova Isotop Matt eller 10. Produktene har en effektivt sperrende virkning og hindrer gjennomslag i å trenge ut til den avsluttende dekkmalingen.

–  Større skader som brann eller vann krever gode produkter, og der er Renova Isotop et spennende produkt som gir en behandling av overflaten som sperrer for de fleste av problemene som man kan møte på, mener Stein Are Stavsøien fra PPG.

Malermester Steinvik har fortrinnsvis brukt Renova Isotop på treverk, og har derfor ikke erfaring med å bruke produktene på sot, nikotin og vannskader – ennå.

– Produktene er enkle å sprøytemale med, lette å gjøre rent med og både primer og maling har en veldig, veldig bra dekkevne, sier han.

Renova Isotop_5.jpg

Om Sigma

  • PPG ble etablert i 1983 og er i dag en av verdens ledende malingsprodusenter
  • Har ca. 47 000 ansatte i over 70 land
  • I Norge selger PPG malingsmerket Sigma Coatings, med Mal Proff som eneste forhandler
  • Sigma Coatings ble etablert i Holland i 1722 og er nå en av Europas ledende produsenter av industri- og bygningsmaling
  • For mer informasjon, se sigmacoatings.no

Du kan lese om flere spennende prosjekter i Proffmagasinet.