H&M Malerservice vokser

– Målet var aldri å vokse, det har skjedd helt naturlig underveis, sier Magnor Kolnes i H&M Malerservice. Selskapet styrker stadig sin posisjon i Rogaland og nylig kjøpte de opp R. Olufsen Maler og Gulvservice AS på Ålgård.

30 år etter at eier og daglig leder Magnor Kolnes startet stavangerselskapet H&M Malerservice fra soverommet sitt, har selskapet vokst til å bli en bransjeleder i regionen. For Kolnes selv har veksten aldri vært noe mål i seg selv.

– Vi har aldri hatt noen store ideer om at vi skulle vokse. Målet vårt har alltid vært å jobbe med nyskapende ting innenfor malerfaget, og denne sammenslåingen var bare en utrolig spennende mulighet, forteller han.

I dag har H&M Malerservice 60 ansatte, og Kolnes trives like godt den dag som for 30 år siden. Han gir de ansatte æren for bedriftens vekst.

Et spennende oppkjøp

H&M Malerservice har aldri vært redde for å tenke nytt. Fra sitt hovedsete ved Badedammen i sentrum av Stavanger har de nå fått en forlenget arm på Ålgård, tre mil utenfor byen. De ansatte i R. Olufsen Maler og Gulvservice AS skal fortsette å jobbe på Ålgård, men nå som del av den velkjente sentrumsbedriften.

Magnor Kolnes tror sammenslåingen vil ha positiv effekt for kundene.

– Bedriftene våre var så ulike at vi kommer til å berike hverandre veldig. R. Olufsen-gjengen kan mye vi ikke kan, og det samme gjelder andre vei. Nå kan vi ta på oss enda større og mer omfattende oppgaver og det blir utrolig spennende, sier Kolnes. 

Les også: Nyåpning av Mal Proff Haugesund

Kreativ malerkunst

Magnor Kolnes og kollega Henrik Eikanger hadde begge bakgrunn fra storbygg da de startet H&M Malerservice sammen i 1992. Målet var først og fremst å jobbe med dekorasjonsmaling. De var ivrige på å bruke noen av sine erfaringer til å endre bransjen, og de ønsket blant annet å gå over til vannbaserte produkter som var hurtige å jobbe med og som ikke krevde bruk av løsemidler.

– Malefaget kan være både en lek og en kunstform. Det er klart du blir jo lagt merke til på en annen måte når du er med å dekorere og utsmykke, enn hvis du står bortgjemt på en byggeplass og maler eggehvitt hele dagen, som vi begge følte vi var litt lei av, sier Kolnes.

H&M Malerservice fikk raskt større oppdrag, som å dekorere valgsendingene til NRK i Rogaland, eller å innrede byens butikker, frisørsalonger og kontorlandskap. De tok seg av fargesammensetningen, valgte tapet og ga råd om tekstiler, tepper og interiør. Etter hvert ble også ONS, Oljemessen i Stavanger, en viktig arena, og H&M Malerservice fikk flere nye kunder gjennom å utforme messestandene deres.  

Les også: MalProff retter fokuset mot gulv

Dyktige rådgivere

I dag har H&M Malerservice 60 ansatte, og Kolnes trives like godt den dag som for 30 år siden. Han gir de ansatte æren for bedriftens vekst.

– Alt skyldes at vi har så mange gode folk som driver dette sammen. Det skaper energi og når vi er et godt lag går det litt av seg selv. Det er fortsatt mye lek og moro, sier han.

H&M Malerservice har i dag om lag 35 faste kunder, i tillegg til en rekke enkeltoppdrag for bedrifter og privatpersoner. Malerbedriften jobber også mot forsikringsmarkedet og setter i stand boliger som er skadet.

– Vi har 20 ansatte som jobber med forsikring, med hele Sør-Rogaland som marked. Her er det menneskelige aspektet spesielt viktig. Kanskje har det skjedd noe tragisk og det gjør det vanskelig å ta valg og finne en passende farge. Da blir rådgivningsrollen vår spesielt viktig, sier Kolnes.

Selskapet styrker stadig sin posisjon i Rogaland og nylig kjøpte de opp R. Olufsen Maler og Gulvservice AS på Ålgård.

En ny virkelighet

Også for den oppkjøpte Robert Olufsen, daglig leder i R. Olufsen Maler og Gulvservice, er dette spennende tider.

– Vi har hver våre nisjer, så dette utvider områdene våre og vi kan lære mye av hverandre. H&M Malerservice har jo vært en pågangsbedrift her i Rogaland, så å få lov til å bli en del av dem er veldig stas, sier Olufsen. Han startet R. Olufsen Maler og Gulvservice i 2005, etter å ha hatt 23 gode år i malerbedriften D. Nysted i Sandnes. Bedriften etablerte seg raskt som en anerkjent aktør i maler- og gulvleggerbransjen i regionen og hadde 12 ansatte da de nylig ble del av H&M Malerservice.

Robert Olufsen ser nye vekstmuligheter etter sammenslåingen, men regner også med at det blir en liten omstilling fra å drive som sin egen herre.

– Det er jo en ny hverdag. Jeg har fått noen strenge damer som skal holde meg i ørene på kontoret, så det klart det blir mye nytt å forholde seg til også. Men jeg gleder meg til de neste 15 årene i bransjen, ler han.

Du kan lese om flere spennende prosjekter og historier fra bransjen i Proffmagasinet.

Logg innFavoritter
Bli kunde
KampanjeButikkerAktueltKompetanse