Nyåpnede partnerbutikker hos XL-Bygg

I september åpnet Mal Proff partnerbutikker i Gjøvik og Grini i samlokasjon med byggevarekjeden XL-Bygg. Planen er å utvide med flere partnerbutikker i løpet av 2023.

– Gjøvik og Grini er pilotbutikker. Vi tester ut konseptet, rett og slett, og tilbakemeldingene er svært gode, sier Terje Langmoe, direktør i Mal Proff.  

Han forteller at planen om å etablere en Mal Proff i Gjøvik har stått på agendaen lenge, og brikkene falt på plass da de fikk muligheten til å inngå et partnerskap med XL-Bygg. 

– Et samarbeid med XL-Bygg er helt optimalt. I Gjøvik har vi nå 250 kvadratmeter der vi tilbyr grunnsortimentet til Mal Proff og på Grini har vi en mindre partnerbutikk. Samtidig får kundene mulighet til å handle alt av byggevarer på samme lokasjon, dette blir mer og mer etterspurt, sier Langmoe.  

Mal Proff-partnerbutikken i Gjøvik har sin egen inngang og ser tilnærmet lik ut som en ordinær Mal Proff. Målet de neste årene er å etablere flere «shop in shop»-løsninger i byggevarehandelen.  

– Allerede i 2023 planlegger vi å åpne flere partnerbutikker, både gjennom XL-Bygg og Byggtorget, sier Langmoe.  

Les også: Antall Mal Proff-partnere øker stadig

Positivt for distriktet

– Det er ingen tvil om at dette er positivt for oss og vårt distrikt. Vi ser at vi knytter til oss en yrkesgruppe til som på sikt vil bidra til økt omsetning. Vi treffer ikke bare malerfirmaene, men også ansatte som ofte har egne prosjekter privat, og da er håpet at de velger XL Bygg, sier John Henry Bjerke, avdelingsleder for XL-Bygg i Gjøvik.  

Mal Proff-partnerbutikken i Gjøvik hadde en omsetning på 40 000 fra malermesterkunder allerede den første åpningsmåneden og Bjerke har troen på at potensialet er mye større.  

– Vi begynner å få systemet under huden så vi har tro på at omsetningen vil øke etter hvert som butikken og vareutvalget får satt seg, sier han.   

Hva er en Mal Proff-partner? 

I dag har Mal Proff 20 butikker og 50 partnerbutikker. En Mal Proff-partner fungerer som en butikk i butikken. Hit kan du bestille varer og handle som i en ordinær Mal Proff-butikk. Du har de samme kjøpsbetingelsene og faktureres som vanlig.

Størrelse og sortiment hos Mal Proff-partnere varierer fra butikk til butikk og åpningstidene følger partnerbutikkens åpningstider, som ofte betyr at disse butikkene er lenger åpent enn ordinære Mal Proff-butikker.  

Les også: Sensommeren 2022 åpnet Mal Proff sin helt nye butikk vest i Oslo

Logg innFavoritter
Bli kunde
KampanjeButikkerAktueltKompetanse