Rekordstort prosjekt for lite Vestlands-firma

Åsane Arena i Bergen blir et av landets største idrettsanlegg. Alt av malerarbeid og gulvlegging er det et lokalt firma med seks ansatte som står for.

Idrettsanlegget, som først het Arena Nord, men som nylig ble omdøpt til Åsane Arena, ligger i bydelen Åsane nord for Bergen sentrum. Det består blant annet av flerbrukshall, turnhall, klatrehall, ishockeybane, curlinghall og squash-anlegg.

I tillegg kommer servicebygg med garderober, treningsrom, møterom og kontorer, for å nevne noe. Malerarbeidet og gulvleggingen til storprosjektet har Malerfirma Kenneth Samnøen AS stått for.

– Vi har hatt alt av malerarbeid. Det gjelder sprøytemaling av tak før montering av himling, og rundt 4000 kvadratmeter med gipsplater som er sparklet og malt, forteller eier og daglig leder Kenneth Samnøen.

bergen_arena.jpg

Ferdigstilles i 2021

Med sine seks ansatte, inkludert daglig leder selv, har det vært et stort prosjekt å ta på seg. Faktisk det største de har hatt siden firmaet ble etablert i 2005.

– Selv om det er et omfattende prosjekt, har det gått veldig fint, siden det har foregått over såpass lang tid. Vi hadde oppstart i januar i år, og vi holder på fortsatt. Det meste skal være ferdig nå før jul, men det er en ishockeyhall som ikke er ferdig ennå, i tillegg til en del annet. Så vi kommer til å holde på utover i 2021 også, forklarer Samnøen.

Utenom malerarbeidet har de hatt ansvaret for å legge rundt 5000 kvadratmeter med gulvbelegg, både i trapper og i de fleste rom. De har montert trappenese i alle trapper, og alle gulv ble summet og avrettet før gulvbelegg ble lagt.

– I tillegg er det ganske mange kvadratmeter med lager hvor vi har behandlet gulvene med epoksymaling, skyter Samnøen inn.

Les også: Signalbygget Powerhouse Telemark - Utfordrende malejobb i uvante vinkler

Omsetningsrekord

Kenneth Samnøen startet som maler i 1995. De første årene hadde han en kombinert jobb, hvor han delvis jobbet i butikk, og delvis jobbet som maler. Etter at han startet for seg selv i 2005 har han vært maler og gulvlegger på heltid. Han er i dag malersvenn, men håper å ha mesterbrevet på plass i løpet av 2021.

– Da jeg startet for meg selv, var jeg alene det første året. Så ansatte jeg først én etter et år, og året etter det ansatte jeg vel to til. Fra rundt 2008 har vi vært 5-6 stykker i firmaet. Det synes jeg er et passelig nivå, sier Samnøen.

Han holder til i Eikelandsosen i Bjørnafjorden kommune, og synes det er nok reising med det firmaet han har i dag. Skulle han ansatt flere, ville det blitt enda mer reising for å dekke et enda større område, tror han. Noen videre ekspansjon er dermed ikke noe han ser for seg med det første.

bergen_arena_3.jpg

Mye å gjøre til tross for pandemi

Selv om arenaen i Åsane er et kjempeprosjekt, er det ikke det eneste det lille firmaet har holdt på med i år.

– Vi har enormt mange småoppdrag ved siden av. Jeg har mange faste kunder som ringer meg angående tomannsboliger, eneboliger og den slags. Så vi jobber både på privatmarkedet og på offentlige prosjekt, forteller Samnøen.

Oppdraget på idrettsanlegget anslår han til å utgjøre mellom en fjerdedel og en femtedel av årets omsetning. Og med omsetningsrekord i 2020, ser han ingen grunn til å klage.

– Både 2019 og 2020 har vært veldig gode år. Jeg kan ikke si vi har merket noe til nedstengingen som følge av korona-pandemien. Småjobber er hovedtyngden i firmaet vårt, og de jobbene går sin gang uansett. Jeg har inntrykk av at det er sånn for de fleste i vår bransje. Det er fortsatt travelt og mye å gjøre, påpeker Samnøen.

Les også: Ny møteplass for malerfaget på Hamar

bergen_arena_4.jpg

Knirkefritt samarbeid

Arbeidet i Åsane fortsetter en stund utover 2021. I tillegg har Samnøen prosjekter på flere skoler og en brannstasjon, som han snart skal i gang med. Oppdragsmengden det neste halve året ser dermed lovende ut.

En god dialog med Mal Proff lokalt er noe av nøkkelen til at alt går knirkefritt og med god fremdrift, mener han.

– Jeg handler sikkert 99 prosent av alle mine varer gjennom Mal Proff, og har et veldig godt samarbeid med dem. Er det noe så ringer jeg dem, de stiller opp, og deres leverandører igjen stiller opp hvis det oppstår problemer, skryter Samnøen.

Han er ekstra fornøyd med at de nå har to avdelinger i Bergen - en i Åsane og en på Minde.

– For min del passer det veldig godt med egen Mal Proff-avdeling i Åsane, siden det er nærmere meg. I tillegg har vi jo flere Fargerike-butikker rundt omkring. De har også blitt proffbutikk, så vi som håndverkere kan handle til proffpriser. Det er en stor fordel at vi kan handle lokalt, sier Samnøen.

Les også: Malermester Brodahl og Malercompagniet malte alle overflater på Norges største hotell

bergen_arena_2.jpg

Mal Proff er stolt leverandør

Jostein Haukenes, som er salgsansvarlig for Mal Proff på Vestlandet, er på sin side imponert over hva malerfirmaet til Kenneth Samnøen har fått til, med de ressursene de har tilgjengelig.

– Det er imponerende at han klarer å håndtere et så stort prosjekt som Åsane Arena, med bare seks ansatte. De begynte gulvleggingen i mars, midt i korona-nedstengingen, men leveransene gikk heldigvis ganske smertefritt, sier Haukenes.

Haukenes skryter også over samarbeidet de har.

– Dette er en kunde som har vært trofaste hos oss i over 15 år, og vi har jobbet tett med dem hele veien. Vi er stolte over å levere alle varene til storprosjektet deres i Åsane, sier Haukenes.

Du kan lese om flere spennende prosjekter i Proffmagasinet.