Ilias Ntiso legger både sjel og stolthet i arbeidet

Hardt arbeid og målrettet innsats har gitt avkastning for greske Ilias Ntiso. Fire år etter at han startet eget malerfirma, har han et tyvetalls ansatte og full ordrebok.

Da malerfirmaet Ilias Ntiso jobbet for gikk konkurs i 2016, fikk han et spark bak til å starte for seg selv. Bjørn Erik Torp, som den gang var prosjektleder i Bakke AS og som Ntiso gjorde maleroppdrag for, satte ham på tanken. Siden har det gått slag i slag.

– Bjørn Erik var veldig fornøyd med jobben jeg gjorde for dem i Bakke. Det var han som foreslo at jeg skulle starte eget firma og ta flere oppdrag for dem, forklarer Ntiso.

ny_kunde_moss_malproff.jpg

Egen avdeling i Østfold

Han tar fortsatt oppdrag for Bakke, men også entreprenører som AF, Betongbygg i Moss, ØMF og Nebbenes i Sørumsand. Firmaet hans, I&D Maler AS, jobber bare på store prosjekter og er ikke på det private markedet. Nedslagsfeltet er det sentrale Østlandet, som mer konkret vil si tidligere Akershus og Østfold.

– Vi har opprettet en egen avdeling i Østfold, hvor vi har fem gutter som bor og jobber. Vi fant en god kunde i det området som vi ønsker å samarbeide videre med, og satser derfor stort der, forklarer Ntiso.

Les også: Rekordstort prosjekt for lite Vestlands-firma

Skulle gjerne ansatt flere malere

På de fire årene som har gått siden han startet opp, har han rukket å ekspandere flere ganger, senest i inneværende år. Det har gått såpass fort at han ikke er helt sikker på nøyaktig hvor mange ansatte han har.

– Vi har vel 23-24 ansatte nå, i tillegg til 5-6 personer som vi leier inn fordi vi ikke har nok kapasitet, sier Ntiso.

team_moss.jpg

Han forteller at han gjerne skulle ansatt enda flere, men at det er begrenset tilgang på kvalifisert arbeidskraft nå.

– Det er vanskelig å finne ledige malere i Norge for tiden, for det er veldig mye jobb. Omtrent alle firmaer i vår bransje søker etter flere ansatte, men det er ikke mulig å oppdrive. Så vi merker ikke noe til nedstenging og restriksjoner i samfunnet, slik som mange andre, sier Ntiso.

Han tilbyr både maling, tapetsering og gulvlegging til oppdragsgiverne, men leier inn folk til å ta seg av gulvleggingen, siden han ikke har egne fagfolk ansatt på det området.

– Vi setter ut den jobben til de som kan det, så kunden får den kvaliteten de er ute etter, understreker Ntiso.

Les også: Signalbygget Powerhouse Telemark - Utfordrende malejobb i uvante vinkler

Yrkesstolthet

Kvalitet i alle ledd og personlig oppfølging er viktige rettesnorer for den driftige grekeren. Han mener det er nøkkelen til suksess. I tillegg er han av den typen som jobber mer enn gjennomsnittet.

– Jeg jobber gjerne 20 timer om dagen, og leverer ingenting til kunde før jeg personlig har hatt en befaring på prosjektet. Alt skal sjekkes, alt skal være på stell. Leverer du høy kvalitet, får du nye jobber. Slik fungerer denne bransjen, sier Ntiso.

At han er en mann som legger både sjel og stolthet i arbeidet, blir bekreftet av Bjørn Erik Torp. Etter mange travle år som prosjektleder i Bakke, hadde han bestemt seg for å roe ned. Men da Ntiso spurte om han kunne tenke seg å jobbe med salg for ham, kunne han ikke si nei.

– Han hadde behov for en som var bedre i norsk enn ham selv til å ta ansvar for salg og skriving av anbud. Vi har alltid hatt et godt samarbeid, så det var lett å si ja til Ilias, forklarer Torp.

blobid2.jpg

En stab som leverer høy kvalitet

Siden mars i år har han vært ansatt som salgs- og driftssjef i I&D Maler AS. Han synes ikke det er vanskelig å forstå at Ilias har lykkes så godt som han har gjort.

– Ilias har en personlighet og en yrkesstolthet som det virkelig står respekt av. Han er veldig opptatt av at kunden skal være fornøyd, og å levere et ordentlig resultat. Han stiller opp uansett. Hvis det er noe som haster, eller hvis noe har skåret seg på et eller annet vis, da trommer han sammen noen folk og får ordnet opp, forklarer Torp.

– I tillegg har Ntiso håndplukket flinke folk han har jobbet sammen med før, og på den måten sikret seg en stab som leverer høy kvalitet, utdyper salgssjef Torp.

Les også: Malermester Brodahl og Malercompagniet malte alle overflater på Norges største hotell

Kontrollert vekst

I&D Maler er en familiebedrift, og kona Dimitroula Lekka er medeier. Da Ilias Ntiso startet opp, var det kun han og et par ansatte. Han har imidlertid ikke planer om å gi seg med den størrelsen han har oppnådd i dag.

– Vi har signert noen store prosjekter, og trenger flere folk. På lang sikt tenker jeg at 50 ansatte er en øvre grense. Det er viktig å ha kontroll og ikke blir for store for fort. Vi må vokse opp sakte, sier Ntiso med sin umiskjennelige gresk-norske aksent.

styre_dagligleder_malproff.jpg

Trofast kunde hos Mal Proff Kløfta

Helt siden starten har han vært trofast kunde hos Mal Proff Kløfta. Han er fornøyd med å finne alt han trenger av verktøy, materialer og maling på ett sted.

– Det er veldig flinke folk som jobber hos Mal Proff, og vi får alltid god service. Jeg er mest i butikken på Kløfta, men har også brukt butikken på Brobekk i Oslo. Det er alltid god hjelp å få, og de er veldig imøtekommende når vi trenger noe raskt, sier Ntiso.

Men hvordan er det egentlig å starte sitt eget malerfirma når man kommer utenfra, og kanskje ikke behersker det norske språket fullt og helt?

– Å drive eget firma i Norge er lett, hvis du ansetter de riktige menneskene. Har du revisor og regnskap på plass, og ansetter dyktige folk med den kunnskapen du trenger, så klarer du alt. Da er det ikke vanskelig å drive et firma, konkluderer greske Ilias Ntiso.

Du kan lese om flere spennende prosjekter i Proffmagasinet.

Logg innFavoritter
Bli kunde
KampanjeButikkerAktueltKompetanse