Interface lanserer Embodied Beauty™ teppefliser i Norge

Den nye globale kolleksjonen inneholder selskapets første karbonnegative teppefliser.

Interface er en global produsent av kommersielle gulvbelegg og verdensledende innen bærekraft. I Norge lanseres nå den helt karbonnegative, globale, teppekolleksjonen Embodied BeautyTM.

Kolleksjonen omfatter teppefliser i ulike design inspirert av og produsert med respekt for naturen. I tråd med selskapets Climate Take Back™-misjon og arbeid med å senke produktenes karbonavtrykk, er alle de sju Embodied Beauty™-designene karbonnøytrale under hele produktets livsløp via Carbon Neutral Floors™-programmet. I tillegg er dette den første Interface-kolleksjonen med selskapets nye teppefliser som er karbonnegative fra vugge til port.

Les også: Legg teppefliser med Per Wear

Embodied Beauty.jpg

Med vekt på minimalisme og gjenvinning

Embodied Beauty™ er designet av Kari Pei, Vice President of Global Product Design hos Interface, og serien gjenspeiler den japanske estetikken med vekt på minimalisme, gjenvinning og naturlig, organisk skjønnhet.

Kolleksjonen omfavner det japanske konseptet ikigai, som handler om “meningen med livet”. Denne inspirasjonen samles i en rekke unike design, som spenner fra smale, monokromatiske mønstre til større, grafiske strukturer.

— Embodied Beauty™ er vår første kolleksjon med karbonnegative produkter, og jeg synes den virkelig omfavner ideen om å jobbe i harmoni med naturen, et konsept man ofte ser i japansk kultur. Dette inspirerte til estetikken i designet og har gitt et vell av strukturer og farger å velge blant. Når du ser nærmere på designene, kan du gjenkjenne elementer fra kintsugi, kunsten å forvandle ødelagte gjenstander til noe nytt og vakkert, og sashiko, en dekorativ sømteknikk. Teppeflisene skaper et stilrent gulv som tilfører ro og eleganse i ethvert rom, forteller designer Pei. 

Les også: Silkematt fasade med Drygolin Color Expert

Embodied Beauty_4.jpg

Karbonnegativ design

Kolleksjonen inneholder teppefliser i 7 ulike design og 6 fargekombinasjoner. Tre karbonnegative design fra vugge til port: Shishu Stitch™, Tokyo Texture™, og Zen Stitch™. Disse produktene kombinerer selskapets nye CQuest™BioX-bakside med spesialgarn og egenutviklede produksjonsprosesser, og er utviklet for å lagre mer karbon enn noen annen teppeflis tidligere. Ved å lagre karbon hindrer de innovative teppeflisene at karbonet kommer inn i atmosfæren, der det bidrar til global oppvarming. I tillegg hjelper de Interface-kundene med å redusere karbonavtrykket i rommene de skaper.

Embodied Beauty™ inneholder ytterligere fire design – Geisha Gather™, Sashiko Stitch™, Simple Sash™ og Vintage Kimono™ – med dempede gråtoner i varme og kjølige toner og naturlige farger for ekstra nyanser og en sofistikert palett. De ulike designene kan kombineres og danner stilfulle kontraster. Teppeflisene er enkle å legge side om side for å skape et integrert gulv med et tidløst uttrykk.

Embodied Beauty_2.jpg

Om Interface

Interface, Inc. er en global produsent av gulvbelegg, spesialisert på karbonnøytrale teppefliser og motstandsdyktige gulvbelegg, blant annet LVT-gulv (luksusvinylflis) og nora® gummigulv. 

Les også: La ned butikken for å satse på proffmarkedet